Основні рецензенти
Білоцерківець Володимир Вікторович - Український державний університет науки та технологій
Герасименко Анжеліка Григорівна - Київський національний торговельно-економічний університет
Завгородня Олена Олександрівна - Український державний університет науки та технологій
Литвиненко Наталія Іванівна - Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
Тарасевич Віктор Миколайович - Український державний університет науки та технологій
Пилипенко Ганна Миколаївна - Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
Ходжаян Аліна Олександрівна - Київський національний університет ім. Т.Г. Шевченка
Прушківський Володимир Генадійович - Національний університет «Запорізька політехніка»
Задоя Анатолій Олександрович - Дніпропетровський університет імені Альфреда Нобеля
Прушківська Емілія Василівна - Національний університет «Запорізька політехніка»
Мушникова Світлана Анатоліївна - Український державний університет науки та технологій
Пилипенко Юрій Іванович - Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
Смєсова Вікторія Леонідівна - Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
Безугла Людмила Сергіївна - Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
Амоша Олександр Іванович - Інститут економіки промисловості Національної академії наук України
Булєєв Іван Петрович - Інститут економіки промисловості Національної академії наук України
Залознова Юлія Станіславівна - Інститут економіки промисловості Національної академії наук України
Ареф’єва Олена Володимирівна - Національний авіаційний університет
Прохорова Вікторія Володимирівна - Українська інженерно-педагогічна академія
Вагонова Олександра Григорівна - Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
Єрмошкіна Олена Вячеславівна - Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
Макурін Андрій Андрійович - Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
Пашкевич Марина Сергіївна - Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
Усатенко Ольга Володимирівна - Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
Лазебник Лариса Леонідівна - Університет державної фіскальної служби України
Чуріканова Олена Юріївна - Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
Бардась Артем Володимирович - Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
Бойченко Микола Вікторович - Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
Іванова Марина Іллівна - Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
Трифонова Олена Василівна - Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
Швець Василь Якович - Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
Красовська Олена Юріївна - Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
Касян Сергій Якович - Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
Метеленко Наталія Георгіївна - Запорізька державна інженерна академія
Петруня Юрій Євгенович - Університет митної справи та фінансів
Issues | Sections | Authors | Keywords |
Article
Issue: | 2024 №4 (88) |
Section: | Hospitality industry |
UDK: | 640.4:658.8 |
DOI: | https://doi.org/10.33271/ebdut/88.162 |
Article language: | Ukrainian |
Pages: | 162-169 |
Title: | Personalization of marketing communications in the hotel and restaurant business: tools for increasing customer loyalty |
Authors: | Bezuhla L. S., Dnipro University of Technology, Kuvaieva T. V., Dnipro University of Technology, Yazina V. A., Dnipro University of Technology |
Annotation: | Methods. Using the methods of analysis and synthesis, a detailed analysis of literary sources, scientific articles and practical cases related to marketing communications in the hospitality sector was carried out. The results obtained were synthesized to form a generalized picture of the state of personalization in the industry. The grouping method was used to systematize marketing communications personalization tools by types of communication channels (CRM systems, mobile applications, loyalty programs, etc.). The study was carried out using a systems approach, which allowed us to consider personalized marketing communications as a complex process that includes data collection, customer segmentation, creation of personalized offers and their implementation through various communication channels. Results. It is proven that thanks to the rapid development of digital technologies, the hotel and restaurant industry is introducing innovations such as online booking, mobile applications, automation of service processes, as well as personalized services, which allows to increase the level of customer satisfaction and loyalty. A detailed study of personalized marketing communications tools in the hotel and restaurant business has been carried out. It has been proven that personalized marketing communications are a powerful tool for increasing customer engagement and increasing sales, allowing to create an individual experience for each client, which helps strengthen the brand, increase its competitiveness and long-term consumer loyalty. Novelty. The author's definition of the essence of personalized marketing communications in the hotel and restaurant business is proposed as the process of creating individual marketing messages and offers for specific customers or audience segments based on their preferences, behavior, previous purchases and other collected information. Also, the novelty lies in the development of the author's methodology for personalizing marketing communications, which includes a comprehensive approach to data collection, segmentation, analysis and implementation of personalized offers. The proposed methodology allows you to increase the competitiveness of hotel and restaurant businesses. The practical value of the study lies in the possibility of using the developed methodology by enterprises of the hotel and restaurant business to increase the level of customer loyalty, increase revenues and improve reputation in the market. The methodology can be adapted for different market segments and business scales, which makes it universal for use in modern competition. |
Keywords: | Hospitality, Personalized services, Loyalty programs, Marketing communications, Hotel and restaurant business, Image |
File of the article: | EV20244_162-169.pdf |
Literature: |
|
Chief Editor
Makurin, А.А., Doctor of Economics, Professor at the Department of International Relations and Audit, NTU «Dnipro Polytechnic»
Deputy Chief Editors:
Vagonova O. G., Doctor of Economics, Head at the Department of Applied Economics, Entrepreneurship and Public Administration, NTU «Dnipro Polytechnic»
Amosha O. I., Academician of the Academy of Sciences of Ukraine, Doctor of Economics, Director of the Institute of Industrial Economics of the National Academy of Sciences of Ukraine.
Head of editorial board
Shvets V. Ya., Doctor of Economics, Head of Management Department, NTU «Dnipro Polytechnic»
Editorial counsel:
Bardas A. V., d.е.s.; Bezuhla L.S., d.е.s.; Bieloborodova M.V., PhD; Bondarenko L.A., PhD; Boichenko M.V., d.е.s.; Bulieiev I.P., d.е.s., Gerasymenko А.H., d.е.s.; Gerasymenko T.V., PhD; Hryhorenko I.V., PhD; Dobrianskа N.А., d.е.s.; Yermoshkina O.V., d.е.s.; Zaloznova Yu.S., d.е.s.; Ivanova M. I., d.е.s.; Kasian S.Ya., PhD; Korneev V.V., d.е.s.; Krasovska O.Yu., d.е.s.; Litvinenko N.I., d.е.s.; Makurin, А.А., d.е.s.; Pavlova V.А., d.е.s.; Pashkevich M.S., d.е.s.; Pylypenko H. M., d.е.s.; Pylypenko Yu.I., d.е.s.; Prushkivska E. V., d.е.s.; Slavkova А.А., PhD; Smіesova V.L., d.е.s.; Tereshchenko E.Yu., PhD; Trifonova O.V., d.е.s.; Usatenko, O.V, d.е.s.; Shvets V.Ya., d.е.s.; Shynkarenko N. V., PhD; Churikanova О.Yu., d.е.s.; Yakуmenko-Tereshchenko, N.V., d.е.s.
International editorial counsel:
Dariusz S. (AGH University of Krakow, Poland), Koshebayeva G. (Karaganda State Technical University, Kazakhstan), Rosak-Szyrocka J. (Chestohova University of Technology, Poland), Sichinava А. (Georgian Technical University, Georgia), Taras V. (University of South Carolina, Greensboro, USA), Jurevičienė D. (Vilnius Gediminas Technical University, Lietuvos Respublika).
Senior editor: Cherchenko N. А.
Language editor: Isakova M. L.
Technical editor: Litvinov Yu.I.
Please, note the following instructions to submit your full papers to the journal: the journal will consider previously unpublished papers in Ukrainian or English languages that should relate to the theoretical and practical profile and follow the guidelines:
1. The paper limit is 8–12 pages (single-spaced type), to be submitted electronically via e-mail.
2. For authors with no Dr. Sc. degree in Economics the paper will be submitted with a review by a Dr. Sc. in Economics to justify its novelty and practical value.
3. Each paper must accompany a completed corresponding author form which includes author’s Surname, Name and Patronymic, scientific degree, academic title, work place, position, business and home postal addresses, phone and fax number, e-mail address. Also include the office of Nova Poshta, for the copy of the Bulletin issue with the author’s publication to be sent to.
4. In case the author (authors) wish to get additional copies of the issue, this should be noted separately in the author form.
Article layout
The article starts with UDC index (left aligned, no indentation)
Next line (no line skip) is the title of the article (in capital letters, full page format).
After a line skip are the author’s initials and surname, scientific degree, academic title, place of work or study, address (comma separated). Full page format.
After a line skip is the abstract (1800 characters) in the language of the article. Abstract contains information about specific scientific results obtained in the course of the study, the level of their novelty, propositions concerning their solutions and practical value of the obtained results. In the next line (no indentation) are keywords (10-12 words) in full page format.
After a line skip is the main text (two columns format) which includes the following parts:
– problem statement in general and its correlation with important scientific or practical tasks;
– analysis of recent papers containing the solution of the above problem for the authors to ground their research (references are required), determination of previously unsolved parts of a general problem discussed in the article;
– aim of the article (statement of purpose);
– materials and methods of the research with full justification of the received scientific results;
– conclusions of the research and perspectives for further scientific development in the sphere.
After a line skip is References (two column format). Bibliographic description is done according to GOST DSTU 7.1:2006 “The system of standards on information, library and publishing service. Bibliographic entry. Bibliographic description. General requirements and rules of composition” (State Commission for Academic Degrees and Titles of Ukraine Bulletin, #3, 2008).
After a line skip are abstracts (1800 characters each) in English languages with keywords in the appropriate language (6-10 words), full page format. Abstracts start with the title of the article (full page format, capitalized), author’s initials and surname, scientific degree, academic title, place of work or study in italics, full page format.
Guidelines:
- title: Times New Roman – 12 pt, bold, capitalized;
- subheading: Times New Roman – 12 pt, bold;
- author’s initials and surname, degree, title, place of work or study, E-mail – 12 pt, italics;
- main text, UDC – 12 pt;
- abstracts, keywords – 12 pt;
- references – 10 pt.
2.5 сm upper and lower margin, 2.0 сm left and right margin, two column format for the main text and references, 0.7 cm between columns. Paragraph indentation – 1.0 cm, single spacing.
Style and format
Formulas are printed in Equation Editor (MathType v. 4–5). Figures in the paper must be included as Microsoft Word object, grouped in a separate window created as “text box” or “Word picture”. Figures must be gray shade or pattern fill. Graphs are accepted in Microsoft Excel or standard graphics editors (Corel Draw, Adobe Illustrator) inserted in the text as objects. If graphic editors are used, the figure can be submitted as separate files linked to the text. Raster graphic objects must be submitted in uncompressed TIFF format with resolution 300 dpi or higher. Images must not be compressed into JPEG or GIF format, as quality loss is inevitable. Schemes with text can be done in the above graphic editors or Microsoft Word, in the latter case every window must be done as text box connected with other boxes by lines or arrows and then grouped. Font size in figures must be 10pt or bigger. Captions should be grouped with figures, font size – 12 pt.
The Bulletin has publication fees of 900 UAH regardless of the number of pages in the article. Additionally, 140 UAH is charged for DOI prefix..
The article is reviewed within two weeks.
The journal is published on: January 30th, March 30th, June 30th, September 30th.